TONEEL

So In Love

Romantiek rond de intense liefde van een oudere pianist voor een veel jongere musicalster die hij al jaren aanbidt en die door toeval een nacht in zijn appartement moet doorbrengen. De liefde wordt bedreven door het samen musiceren van de mooiste ballads uit the American Songbook.

De Komische Noot

Toneelstuk met dans (kunnen ook bestaande korte volkse liedjes over de liefde zijn) dat worstelt met zijn entertainmentgehalte. De personages zijn soms zwaarmoediger dan de acteurs zouden wensen. Op 12 speciale dagen van één jaar – 1 januari, 29 februari, 21 maart, 1 april etc – wisselen komische en dramatische scènes elkaar af, waarin de liefde uiteindelijk door de mand valt, maar de haat ook. Om dan toch maar weer kolderiek en blijmoedig te eindigen.

Voor God Spelen

Een spermadonor komt zijn kind opeisen. Hij weet iets waar hij de moeder mee kan chanteren. Thriller voor drie - 2 mannen, 1 vrouw - omtrent perfectie en de maakbaarheid van de nieuwe mens. Zijn mensen met goede genen meer waard dan mensen met slechte?

Geen God, Geen Darwin

Ooit hebben twee voor ons mensen onbegrijpelijke wezens uit de kosmos de aarde bedacht en gesticht. In dit stuk kunt zien we hoe ze dat gedaan hebben. Makkelijk was het natuurlijk niet en ze zijn er ook niet helemaal uitgekomen, maar dat wisten we al. Voor een jonge acteur en een jonge actrice die bereid zijn een aantal scenes naakt te zijn. Veel humor.

Miep Oranje

Kort toneelstuk over de verzetsheldin die verraadster werd. Gebaseerd op een historisch gegeven: de aantrekkelijke Miep Oranje zat eerst in het verzet, kreeg vervolgens een verhouding met een Duitse officier, om waarschijnlijk na de oorlog dankzij de liefde van een van haar ondervragers de dans te ontspringen. Men heeft sindsdien nooit meer iets van haar vernomen. Dit stuk laat zien hoe haar leven verder gegaan zou kunnen zijn. Voor 3 acteurs: 2 vrouwen en 1 man.

Gebroken Ijs

Blijspel met muziek dat zich afspeelt op een cruiseboot, waar de gasten elkaars beste vrienden zijn voor een paar weken en waar blijkt dat voor romantiek niemand te oud is en dat er altijd weer nieuwe vrienden gemaakt kunnen worden. Een feelgood-stuk voor hoofdzakelijk oudere acteurs. (Te verkrijgen via de toneelbibliotheek)

Luie Ogen

Korte eenakter over een pijnlijk voorval dat laat zien dat de relatie van twee vriendinnen heel anders kan lopen dan te verwachten was.