FILMSCRIPTS

Seks met Sascha

Vrolijke mozaïekvertelling waarvan de bindende factor is dat iedereen om zeer uiteenlopende redenen en op verschillende manieren soort van seks heeft met de sympathieke waterflessenbezorger Sascha. Centraal thema is de identiteit van 'de vrouw' die sinds de uitvinding van de pil zo enorm veranderd is. Met grote gevolgen voor 'de man'. Het zou best wel eens grote publieksfilm kunnen zijn.

Nachtmerries

Bloedstollende thriller waarin droom en werkelijkheid elkaar steeds afwisselen. Wat is echt en wat niet? Het hoofdpersonage heeft last van dromen die voorspellend blijken te zijn en laat zich daar door leiden. Het uitgangspunt voor deze film was het gedicht 'De Tuinman En De Dood', van van Eijk. waarin iemand door te proberen zijn noodlot te ontlopen het juist opzoekt. Het kan een grote film zijn, denk ik.

Dame Blanche

De opkomst en ondergang in de media van een man die voor vrouw wordt aangezien. Lichtvoetige tragikomedie met een diepere laag: Jan-Anne had een tweelingzusje dat bij de geboorte is overleden. Dat geeft hem het gevoel dat hij geen recht op het leven heeft. Door een toeval kan hij haar echter een tijdje laten bestaan en een succesvolle carrière geven. Totdat hij weer zichzelf wil zijn. Kleine publieksfilm, beetje Tootsie-achtig.

Gedoe

Kleine subtiele en wat poëtische relatiekomedie rond de enige kus ooit van een heteroseksuele jongen met zijn

homoseksuele vriend. Lichtvoetige arthousekomedie die gedragen wordt door verschillende voice overs, van die van een lantaarnpaal tot die van het nog niet geboren kind.

KINKY

Heftige thriller over twee zusjes die in hun jeugd door een auto-ongeluk hun ouders verliezen en alleen nog elkaar hebben. In hun volwassen jaren begint jongste en onzekere van de twee een relatie met een ex-scharrel van de oudste en dat blijkt een man die zich schuldig maakt aan extreme seksspelletjes en huiselijk geweld. Als de oudere zus dan ook nog ontdekt dat een vorige vriendin van de man van de aardbodem is verdwenen en het haar niet lukt haar zusje bij hem weg te halen, verleidt ze hem en brengt ze hem om, om erger te voorkomen. Zij zorgt ervoor dat het lijk nooit gevonden wordt. En dan duikt die vorige vriendin weer op...

You Don't Know What Love Is

Het verhaal van een getrouwde trompettist die op jonge jongens valt en uiteindelijk daarom uit het leven stapt, omdat hij in de wereld waar hij in leeft niet wil zijn wie hij is. Teder tragisch verhaal met veel muziek.

In De Nacht

Tijdens een lange autorit maakt een zoon kennis met zijn vader, die fout was in de oorlog. De grootouders van de vriendin op de achterbank zijn destijds omgekomen in een concentratiekamp. Wellicht meer een televisiefilm.

Mussen en Zwanen

Filmversie van mijn gelijknamige relatiekomedie, die al vaak gespeeld is en ook in Duitsland al jaren gaat. Kleine lichte film voor jonge acteurs. (Gedeeltelijk gebruikt in de nog niet geproduceerde tv-serie 'Affaires')

Er valt een traan op de tompoes

Vrije bewerking van het luchtige toneelstuk Annie MG Schmidt over een man die euthanasie wil plegen. Zijn vrouw wil daar niet aan meewerken, zijn vriendin wel. 

Het leven Is Verrukkelluk plus de Miepje en Harm Kurkstory van Remco Campert

Combinatie van prozaïsche poëzie en een kluchtige relatiekomedie. In ontwikkeling. (En we moeten even wachten want Het leven is Verrukkelluk is net verfilmd)

Ik heb natuurlijk nog een flink aantal andere ideeën voor filmscripts, al dan niet iets nader uitgewerkt.