FILMSCRIPTSNachtmerries

Bloedstollende thriller waarin droom en werkelijkheid elkaar steeds afwisselen. Wat is echt en wat niet? Het hoofdpersonage heeft last van dromen die voorspellend blijken te zijn en laat zich daar door leiden. Het uitgangspunt voor deze film was het gedicht 'De Tuinman En De Dood', van van Eijk. waarin iemand door te proberen zijn noodlot te ontlopen het juist opzoekt. Het kan een grote film zijn, denk ik.

In De Nacht

Tijdens een lange autorit maakt een zoon kennis met zijn vader, die fout was in de oorlog. De grootouders van de vriendin op de achterbank zijn destijds omgekomen in een concentratiekamp. Wellicht meer een televisiefilm.

Mussen en Zwanen

Filmversie van mijn gelijknamige relatiekomedie, die al vaak gespeeld is en ook in Duitsland al jaren gaat. Kleine lichte film voor jonge acteurs. (Gedeeltelijk gebruikt in de nog niet geproduceerde tv-serie 'Affaires')

Er valt een traan op de tompoes

Vrije bewerking van het luchtige toneelstuk Annie MG Schmidt over een man die euthanasie wil plegen. Zijn vrouw wil daar niet aan meewerken, zijn vriendin wel.

Het leven Is Verrukkelluk plus de Miepje en Harm Kurkstory van Remco Campert

Combinatie van prozaïsche poëzie en een kluchtige relatiekomedie. In ontwikkeling. (En we moeten even wachten want Het leven is Verrukkelluk is net verfilmd)

0